Het is nu echt zover....
Hallo allemaal,
Na een voorbereiding van enkele maanden zijn we vandaag echt vertrokken. Een stralende dag. Wel een dag met gemengde gevoelens. Dat moet toch nog wel even worden gezegd. Een week geleden Annelies naar het vliegveld gebracht, waarna ze naar Durban is vertrokken voor een jaar. En als we straks, hopelijk weer gezond terug zijn zal Esmeralda haar achterna gaan. En wees eerlijk ..... tot eind mei 2009 is een hele lange tijd. Na een wat lastige start, een val en een breuk in haar voet heeft ze in ieder geval kennis gemaakt met apotheek, huisarts en het ziekenhuis. Nog een maandje geduld en dat zal het wel weer beter gaan. Kortom wel iets om mee bezig te zijn en dan komen de voorbereidende gedachten voor je vakantie in het nauw.
Precies op tijd, dat komt omdat Alie haar horloge een half uur voor liep, zijn we vertrokken richting Puttgarden in het noorden van Duitsland. De reis verloopt buitengewoon voospoedig. De file´s die we hebben gezien stonden allen de andere kant op.
Na 600 kilometer gereden te hebben stonden we om 3 uur voor de pont naar Rødby [Danmark]. Het was in het geheel niet druk.. We hadden wel gereserveerd voor de overtocht van 16.45 uur, maar nu al meegaan was geen probleem. Dat kwam mooi uit, want de dan waren we lekker op tijd in Fakse [Faxe] en konden we de omgeving even bekijken.
De laatste honderd kilomer was zo afgelegd. Wel even op de maximum snelheid letten, want ze zijn hier ook dol op racende Hollanders... Het hostel in Fakse is snel gevonden. Plaats genoeg.
In de avond zijn we de, direct naast het hostel gelegen, kalk groeve wezen bekijken. Een geweldig grote groeve met enkele meren en verschillende diepten. Sinds de eertse werkzaamheden in 1847 zijn vercshillende geologische periode blootgelegd. Sinds 2006 is een wandelroute aangegeven die je door deze perioden heel leidt. Een deel waar veel mammoetresten worden gevonden en het deel waar fossielen zijn te vinden worden duidelijk aangegeven. Met met name het koraalrif is indrukwekkend. Zo ontzettend veel kalksteen met daarin koraal, schelpen, restanten van allerlei schelpdieren, haaien, vissen en ook krokedillen. Indrukwekkend, maar we nemen slechts enkele kleine steentjes mee ...... de auto zit al zo vol.....
Welterusten, einde van dag één!