Scandinavie en Sint Petersburg

Savonlinna/Oravi


Als we de stad uitrijden, volgen we eerst nog zo´n 100 kilometer autoweg. Na Lathi wordt die snel enkelbaans en het zal voorlopig ook wel de laatste autobaan zijn. Langszaam aan wordt het rustiger op de weg, via Mikkeli komen we in Savonlinna en rijden daarna nog 40km door naar het noorden. We overnachten in een soort watersportcentrum. Volop verhuur van cano´s en andere boten. Oravi ligt in een kort kanaal tussen twee watergebieden in. Er liggen ook drie stoomboten die je kan huren inclusief kapitein. Stoken moet je zelf ........ Al snel begint het te regenen en dat blijft het de komende uren ook doen. Nu dat komt mooi uit, doen wij het ook verder rustig aan.


In dit gebied leven de uiterst zeldzame Saimee Robben. Er leven er tegenwoordig 250 stuks. Wij hebben er niet eentje gezien, maar dat is niet zo vreemd, want het Saimee gebied bestaat uit 33.000 eilandjes en het is ongeveer net zo groot als Nederland en Belgie bij elkaar.


De volgende morgen fungeert schrijver tijdelijk als manager van het verblijf. Door afwezigheid van de bedrijfsleider accepteerd hij een grote lading ijsjes die worden bezorgt, er is alleen geen voldoende opbergplek. Hopelijk is de omzet groot, wij vertrekken met mooi weer richting het oosten voordat de ijsjes gesmolten zijn ......


Reacties

Reacties

Wim Constant

Finland: Het land van de duizend meren.
Ze hadden het beter het land van de tienduizenden eilandjes kunnen noemen.

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!